SELAMAT BERPRAKTIKAL PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN UITM SHAH ALAM (AC220)

Dah jatuh digilis pula


Alor Setar: Dua sahabat baik maut manakala seorang rakan mereka cedera selepas motosikal ditunggangi bergesel sesama sendiri lalu terpelanting ke lorong kanan sebelum digilis sebuah pacuan empat roda di Kilometer 72.3 Lebuhraya Utara-Selatan di Bukit Jenun dekat sini, semalam.
Dalam kejadian jam 9.30 pagi, Muhammad Rozi, 19, dan Muhammad Ekhromee Muhammad Fauzi, 19, maut di tempat kejadian selepas parah di badan dan kepala manakala mangsa yang cedera dikenali sebagai Muhammad Fairuzi Musa, 19.
Difahamkan, mangsa bersama dua rakan lagi mereka menunggang tiga motosikal dalam perjalanan dari Baling ke Alor Setar untuk menziarahi ibu saudara seorang rakan mereka di bandar ini.

Semua mangsa rakan sekampung dari Kuala Pegang, Baling adalah bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Baling.
Foto
JENAZAH Muhammad Rozi dibawa pulang untuk dikebumikan.

Nenek Muhammad Ekhromee, Zainab Yaakob, 69, berkata, dia sempat berpesan kepada cucunya supaya menunggang dengan berhati-hati sebelum arwah keluar rumah kira-kira jam 7 pagi semalam.




Best regards,

Pelajar tahfiz mangsa mercun


KUALA PILAH: Akibat bermain mercun jenis 'Di Boom', seorang pelajar tahfiz mengalami kecederaan serius di jari tangan kanannya dalam kejadian di taman perumahan Rumah Rakyat Senaling, Kampung Batang Pilah, malam tadi.
Mangsa, Che Jum Che Harun, 13, ketika kejadian leka bermain mercun bersama adik dan rakannya, cedera teruk pada ibu jari, jari telunjuk dan jari hantu.
Kejadian berlaku kira-kira jam 8 malam di hadapan gelanggang sepak takraw berhampiran rumahnya, apabila mercun 'Di Boom' yang dipegang mangsa meletup sebaik sumbu nyalakan.

Menurut ibunya, Suriati Ismail, 33, anaknya baru pulang dari surau selepas menunaikan solat Maghrib kemudian bertemu dengan rakan-rakan untuk bermain mercun yang dipercayai stok tahun lalu sambil menunggu waktu untuk solat Isyak.

#info dari myMetro
*artikel disiar 4 ogos 2013



Best regards,

JAWATAN KOSONG...



Salam..
hari nie di bulan yg mulia nie Zalia nak share dkt korang semua yg tgh carik kerja...


Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) :

1. Pegawai Sains
2. Pembantu Akauntan
3. Pembantu Perpustakaan
4. Pemeriksa Kereta Motor
5. Pembantu Tadbir (Kewangan)
6. Pembantu Pegawai Latihan Vokasional

Tarikh Tutup : 11 AUGUST 2013

INFO LANJUT ------> http://kerja-kosong-kerajaan.com/job-vacancies-suruhanjaya-perkhidmatan-awam-spa-3/

IKUT KAMI DI FANPAGE : https://www.facebook.com/JawatanKosongTerkini

* SILA LIKE | SHARE | TAG RAKAN ANDA
* Bantu rakan anda yang tengah mencari kerja ~
* Kongsikan dengan rakan anda ~


JAWATAN KOSONG - Kementerian Kesihatan Malaysia

1. Atendan Kesihatan Gred U3
2. Pekerja Awam Khas (Otokleb) Gred R3
3. Pekerja Awam Khas (Pemandu Motobot) Gred R3
4. Pemandu Kenderaan Gred R3
5. Pekerja Awam Gred R1
6. Pembantu Am Pejabat Gred N1

Tarikh Tutup : Terbuka 2013

INFO LANJUT ------> http://kerja-kosong-kerajaan.com/job-vacancies-kementerian-kesihatan-malaysia/

IKUT KAMI DI FANPAGE : https://www.facebook.com/JawatanKosongTerkini

* SILA LIKE | SHARE | TAG RAKAN ANDA
* Bantu rakan anda yang tengah mencari kerja ~
* Kongsikan dengan rakan anda ~
Best regards,

"3 TERMASUK 2 KANAK-KANAK MAUT DALAM KEBAKARAN"


Ipoh: Dua kanak-kanak lelaki berusia 10 dan 12 tahun dipercayai anak pengasas produk kecantikan Vida Beauty, Datuk Dr Vida dan seorang pekerja lelakinya berusia 20-an terbunuh dalam kejadian kebakaran di sebuah rumah dua tingkat di Meru Hill, di sini, malam tadi.
Dalam kejadian jam 9 malam, mangsa ditemui dalam keadaan terduduk didalam sebuah bilik air tingkat atas premis itu.
Timbalan Penguasa Bomba negeri, P Samasuvam berkata turut parah dalam kejadian itu seorang lelaki berusia 27 tahun yang patah kaki akibat terjun dari tingkat satu premis itu ketika cuba menyelamatkan diri.
Katanya, punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/08/04

Best regards,

"SEGMEN KLIK-KLIK BY ALYAA NAJLAA"


Zalia dah klik semua link awk...
so, nie Zalia sertakan link Zalia..
hrp dpt klik link Zalia...


http://coolstuffcdn.com/share/my/2937/3805162
http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3818124
http://coolstuffcdn.com/share/my/3060/3797444
http://coolstuffcdn.com/share/my/3100/3797420
http://coolstuffcdn.com/share/my/3108/3805182
http://coolstuffcdn.com/share/my/3146/3805194
http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3797432
http://coolstuffcdn.com/share/my/3190/3805206
http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3827484
http://coolstuffcdn.com/share/my/3180/3818190




Best regards,


KLIK BANNER UNTUK JOIN


Giveaway ini dianjurkan oleh Nurin Aireen dan ditaja oleh para sponsor hebat iaitu Mizna Online ShopSiti Nur TampawanSyiera FirdausFatin DianaHouse of WNSAlyaa NajlaaNur FarahudaNur RahimahElih JapaharCik Hawa SD, Areena dan Anis Amira

25 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA YANG BERTUAH? TUNGGU APA LAGI? JOM MERIAHKAN GA NI!



TERJAH HADIAH KAT SINI

2x BLOUSE UNTUK 2 TOP REFERRAL!!







Tarikh mula : 28/7/13
Tarikh tamat : 3/8/13 *seminggu sahaja*
Pengumuman pemenang : 4/8/13





Mini Giveaway by Nurin Aireen



Best regards,

"Segment Saya Nak Duit Raya!"

click banner to join...







Best regards,
Pre Raya GiveAway By Adam Faiz


click banner to join...





Best regards,
                                                  " RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA"

 



click banner to join...

 











Best regards,
Ramadhan Giveaway by ZZ


click banner to join...

FB : Zalia Zubairy

Hadiah untuk pemenang:

Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50)

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10

PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG. 

Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013

Pemenang akan diumumkan pada 31 Julai. 

Best regards,
'Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu'

CLICK banner to join..

Hadiah

Top referrel

1 set bantal couple rekaan sendiri
10 biji brooch rekaan sendiri


Random

keychain nama 2 pemenang -Alyaa
Shiseido Black Mask 2 pemenang-Cik Hawa
review blog untuk 3 pemenang-Arrien
3 brooch 3 pemenang-Najihah
Brooch 2 pemenang -Nur Izzatie
Edit blog  2 pemenang-Nur Izzatie
kad raya seorang-Nur Izzatie
3 header 3 pemenang-Nasya
2 edit blog 2 pemenang-Nasya
2 brooch 2 pemenang-Syeeda
15 bloglist 15 pemenang-Areena
3 org pemenang buku nota kecik -areena

special hadiah *50 orang peserta awal dapat free brooch rekaan sendiri 1 biji

Tamat 

31 Ogos 2013



Best regards,

Contest Blogger Jejaka Jambu


Salam kenalan dari Zalia...
Jemput2lah singgah blog Zalia..

Blog Lime Creative memang comel, Zalia tertarik dengan potongan Lime yg cute 2..
Theme green dgn black mmg sepadan sgt..
tenang je tgk blog nie...
maklumlah green kan mmg warna yg tenang..
n green jgk kate org warne yg elok utk mata...hehehe..

Zalia nie tak berapa pandai sgt nak review2 blog org..
sbb Zalia msh baru lg dlm dunia blog nie..
harap2 Zalia dpt lah menang hadiah dr contest nie..
click SINI utk join contest ini...

hadiah2 yg sgt awesome...

1 x 30,000 mAh Power Bank untuk Entry Paling Kreatif


2 unit x Perfume Power Bank 2,600 mAh (referral link tertinggi, setiap minggu)

3 x free design service (header blog / fb cover)

Artikel ini ditaja oleh : Contest Blogger Jejaka Jambu.
Best regards,
"Simple Segment by Fatin Diana"


click banner to join..

rase yer da lme Zalia tak join segmen..
hari nie bru berpeluang bukak blog n rajin nak join segmen2 nie...
harap2 bulan mulia nie adelah rezeki utk Zalia...

Zalia nak button badge...
No.2...

Best regards,
                                                " Giveaway Echa Ell "

click banner kalau nak join...
                                    

"PEMENANG SEGMEN REVIEW BLOG BY SNOW FLOWER GIRL"



harap maaf dissbkan kelewatan pengumuman pemenang segmen nie...
zalia mohon berjuta-juta maaf kepada semua peserta yg join segmen zalia nie..
Zalia tersgt bz bln lps & bln nie...
bln lps Zalia bru je hbs final exam & bln nie Zalia sbk tlg mama jahit baju yg bnyk sgt.....

jd, dikesempatan ini Zalia akn umumkan pemenang bg Segmen By Snow Flower Girl...

PEMENANG: 


# REVIEW BLOG ( akan direview as soon as possible)
- CLICK SINI
  1. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  2. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmenreview-blog-by-snow-flower-girl.html
  3. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  4. http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  5. http://charliejoined.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl_26.html
  6. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  7. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  8. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  9. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmenreview-blog-by-snow-flower-girl.html
  10. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/05/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
#COVER FB
- CLICK SINI
  1. http://the-peace-seeker.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  2. http://www.cikfie.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  3. http://menaipdipapankunci.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
 #TOPUP
- CLICK SINI
  1. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmenreview-blog-by-snow-flower-girl.html
  2. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmenreview-blog-by-snow-flower-girl.html

Best regards,

SEGMEN REVIEW BLOG BY SNOW FLOWER GIRL



TAMAT


Bismillahirrahmanirahim
Hari nie Zalia nak lancarkan satu segmen...
mungkin segmen nie tak 'HOT' macam segmen blogger2 lain...
Zalia baru first time nak buat segmen nie..tak tahu lah ade yg nak join ke tak
harap-harap adelah yg nak join segmen yg tak seberapa nie..

Segmen nie tak ade hadiah yg awesome pun...
cume Zalia mampu nak review beberape blog jer...
kalau dapat sambutan mungkin Zalia akan bt segmen lain plak yg ade hadiah menarik...



Syarat2:
1) warganegara Malaysia & mesti ade blog lah..
2) follow tuan empunya blog SINI
3) like fanpage SINI & follow SINI
4) Buat entry 'Segmen Review Blog by Snow Flower Girl'
5) Copy banner yg buruk tu & link kan ke entry ni
6) tinggalkan link di komen entry ini, tempat lain Zalia tak terima tau

###tambahan syarat...

kalau ada yang like gambar ni comment ( Done Like dari Segmen Review by Snow Blog ) 




Zalia mencari 10 peserta yg bertuah utk direview........
Selain dr review blog, kemungkinan akan ade hadiah yg lain sekiranye ade sambutan...
sekiranye tiade sambutan segmen nie akan dibatalkan..please support my segmen...                          
#Tamat : 30 April 2013   belum ditetapkan lagi  31 may 2013

HADIAH....
- review blog ( for 10 blog)
FB cover photo (3 pemenang)
- top up RM5 ( 2 pemenang)



*******UPDATE: TAMAT 31 MAY 2013***************

Senarai peserta  SINI







Best regards,



"OLD TOWN WHITE COFFEE"

first time pegi mkn ngan family kat Old Town White Coffee...nod bad ar...walaupun agak mahal tp, berbaloi ar mknan ngn minuman die blh tahan sedap ar...

tp, yg xbest yer pekerje kt situ semua yer warga asing...mane pegi yr org Malaysia...
bnyk pekerje asing je...nw malaysia ke ape nie...kerja semua didominasi oleh org asing...
Malaysia utk org melayu, so jgn lah bwk masuk org asing ramai2 sgt...


berbalik pd Old Town tu, kedai die ok lah...xdw lah buruk sgt biasa2 jer..
gmbr mknn ade gak ambk..tp, semua dlm fon xtransfer pd lappy lg...so, entry lain ar Zalia tunjuk gmbr...

ape2 pun, Old Town best...cme mknan xbrpe sdp sgt ar...mgkn coffee dy kot best...da nme pun Old Town White Coffee kn...mst Coffee dy sdp...
sape2 yg blm try, g lah try...
coffee dy mmg sdap ar...
haha, promote plak...

Best regards,

SENARAI PESERTA SEGMEN REVIEW BLOG BY SNOW FLOWER GIRL



Hari nie Zalia nak senaraikan peserta bagi segmen yg Zalia anjurkan...Walau pun tak ramai tapi, alhamdulillah ade jgk yg sudi join Zalia yg tak seberapa nie...
So, bg peserta blhlah blogwalking ke blog peserta yg lain...
Sesape yg nak join, Click SINI


PESERTA:

  1. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  2. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/segmenreview-blog-by-snow-flower-girl.html
  3. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  4. http://the-peace-seeker.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  5. http://whisperofcinta.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  6. http://charliejoined.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl_26.html
  7. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  8. http://menaipdipapankunci.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  9. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  10. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  11. http://www.cikfie.com/2013/04/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  12. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/05/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  13. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/05/segmen-review-blog-by-snow-flower-girl.html
  14. ??????
  15. ??????
  16. ??????
  17. ??????
  18. ??????
  19. ??????
  20. ??????

Best regards,

1st BIGGEST GIVEAWAY BY O.S.M



CLICK BANNER TO JOIN...

TARIKH TAMAT : 31/05/13
HADIAH-II

TOP REFERRAL
1st : PATUNG ELMO (SEDERHANA BESAR) , PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL ,
TOPUP RM 10 , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING

2nd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , TOPUP RM 5 , BUTON I <3 BLOGGING

3rd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING

TAMBAHAN : KALAU NASIB ANDA BERTUAH ANDA MUNGKIN DAPAT HADIAH TAMBAHAN IAITU  T-SHIRT I <3 BLOGGING 

SAGUHATI *EHH , HAHA
TOPUP 10 x 3
TOPUP 5 x 3
KOMIK x 5
LE' MUSTACHE NECKLACE x 2
OTHERS NECKLACE x 2
SHAWL x 2
PASHMINA x 1

TAMBAHAN : JIKA BERTUAH ANDA JUGA MUNGKIN DAPAT BUTTON I <3 BLOGGING

MENGAPA PERLU SERTAI ?

1- NAMA PUN 1sT BIGGEST GIVEAWAY BY OSM . SO , TENGOKLAH HADIAH PERTAMA TU . WOW KALAU DITAMBAH SEMUANYA MENCECAH RM 150 HADIAH 1st TU .
2- KESELURUHAN HADIAH BERJUMLAH RM350 ++ OK
3- AKAN DILETAKKAN BANNER PEMENANG DI BLOG INI 


TAG........
http://www.aisyahhumaira.com
http://sabghina.blogspot.com
http://ceritera-syera.blogspot.com
http://theboisterouslyblog.blogspot.com


Best regards,
As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4 
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog  :

2. Like fan page :







 3. Follow G+ kat bawah ni







3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.



Hadiah : 



Top Referral

Topup RM10



Random

Topup RM5 x 9

Topup RM3 x 1



Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!