SELAMAT BERPRAKTIKAL PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN UITM SHAH ALAM (AC220)

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy


ASSALAMUALAIKUM SEMUA....

hari nie hari jumaat, penghulu segala hari yang bertarikh 04/04/14,cantik kan tarikh nie..
hari yg mulia nie jgk Zalia tergerak hati nak bukak blog yang telah sekian lame yer Zalia tak buka blog di sebabkan sebab-sebab yg tertentu..

dengan ini Zalia berbesar hati nak join segmen nie..
"segmen mini power bank Aswan Azmy"

Syarat-syarat dia senang
Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia sahaja
Follow blog ini
Buat satu entri yang bertajuk Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy
Tempek banner di atas dan backlink ke entri ini
Tinggalkan link url entri anda di kotak komen ini

Tarikh Tamat 10 April 2014 (pukul 11:59 Malam)



Best regards,

Radhi OAG Selamat Nikahi Shahira Ayu

Jutaan tahniah diucapkan kepada Radhi OAG, 37 yang kini telah pun bergelar suami kepada  Nur Shahira Ayu, 20 tahun dengan sekali lafaz. 
Majlis pernikahan mereka telah berlangsung di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam. 
Nur Shahira Ayu telah menerima mas kahwin sebanyak RM300 berserta wang hantaran yang berjumlah RM30,000.
radhi oag nikah

radhi oag nikah
Tahniah diucapkan kepada Radhi dan Ayu atas perkahwinan ini. Semoga kali ini ia akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Jutaan tahniah sekali lagi

Best regards,

[Giveaway] : Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah




SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Terbuka kepada SEMUA bloggers tak kira peringkat umur
2. Follow blog ika : haneulafiqah.blogspot.com
3. Like facebook page : Nutrition's Cafe

4. Follow instagram : Nutrition's Cafe 
Instagram
5. Buat satu entri bertajuk "Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah"
6. Copy banner dan paste dalam entri giveaway. Backlink sekali ke entri ini ya, jangan lupa tau! :)
7. Tinggalkan link penyertaan anda di ruang komen. 

Best regards,
assamualaikum...
lame dah rase yer zalia tak udpate blog nie..maklumlah zalia skrg nie da bz..
bulan 8 nie zalia dah nak mule praktikal, so mmg sgt bz nak crik tempat praktikal ape semua lah..
nak crik mmg la senang sbb fakulti dah bg senarai company utk student praktikal..
but, kite bijak utk memilih tempat praktikal yg kite suke, sbb kalau mase praktikal nt ade sebarang masalah pihak fakulti mmg tak akan bertanggungjawab langsung.. maklumlah, tempat tu kite yang pilih sendiri..so xboleh nak salahkan sesiape..

dah pilih tempat praktikal, kena lah sediakan resume tu semua..then, ade company mintak surat dari fakulti plak..nak tak nak kena lah mintak surat dr fakulti..ambik mase jgk dlm proses tu..sbb ramai yg mintk surat dr fac..so,kenalah tunggu giliran..yg bengang yer mase taklimat pasal praktikal hari tu, surat boleh siap dlm mase 3 hari, tp zalia punye surat ambik mase lbh dr 3 hari..terpakse lah bersabar..hari2 ulang-alik dr tingkat 1 ke tingkat 12 semate2 nak tengok surat dah siap ke belom..dr rabu lepas hantr smpi lah semalam baru surat tu siap proses..bayangkan lah dr rabu lepas smpi rabu td, hari2 naik tingkat 12 semate2 nk ambik surat tu, tp hampeh..check2 xde pun surat atas nama zalia..

semalam nekad jgk, klau tak ade jgk surat atas nme zalia, mmg nak beranikan diri tanye kenape surat tak siap lagy..tp, alhamdulillah selak punye selak lah surat2 tu ade terselit lah surat atas name zalia..berbaloi lah kejar mase tuk ambik surat tu..clas habis pukul tepat pkl 4, then ade discussion pkul 4 jgk..so, kenalah kejar mase..nasib baik lah berbaloi kejar mase tu, klau tak rugi je naik tingkat 12, then trun balik tingkat 2 semate2 sbb surat jee..

disebabkan surat dah settle lah boleh nak procede ke next proses..so, hari nie dah settle semua yer, hantar surat dr fakulti & resume ke company yg dah dipilih..then, company ckp kne tunggu jawapan same ade diterime atau pun tidak dlm mase 2 hingga ke 3 minggu..

arghhhhh, sekarang da 4 april, keputusan dr company kena serahkan dkt fakulti akhir bulan 5..arghhhh sempat ke tak nie..harap2 company tu terima lah aku internship dkt company dieorg..so, xpyah lah aku nak pilih company lain lagi..kalau tak banyak keje nak kena mohon praktikal tempat lain..

#moral of the story : jangan buat kerja last minute..nie lah padah yer selalu sgt bt kerje last minute..






Best regards,