SELAMAT BERPRAKTIKAL PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN UITM SHAH ALAM (AC220)

CUTI MIDTERM.....

cuti kali nie tak brape best ar...nak tw kenape....
sila lah teruskan membaca entry nie di bawah ae....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

hehehe...penat ker scroll ke bwh, tak kan...

cuti midterm zalia kali nie mmg xbest ar...
sbb yg utama sekali assignment Zalia yg bertimbun-timbun sampai hari nie tak siap lagi...
pada hal da 6 hari cuti berlalu...
Ahad nie da kena balik Shah Alam...

Then, Zalia tak happy cuti disebabkan tak dpt bermanje dgn mama n abah...
sbb dua-dua demam...
hari2 terbaring jer kat atas katil, bangun pun cume mnd n makan jer...
risau plak nak tinggal...sape nak jge bile Zalia dah blek Shah alam nt...

akak keje, adk plak sekolah,,,abang n kak ipar jauh plak...
hrp2 esok2 mama n abah dah sihat...

sbb yg lain plak, kena ambil alih tugas mama antr akak kerja, bt segala kerja rumah...
buat kerja rumah mmg Zalia tak kisah sgt lah, tp, bab lg 1 tu...
kena hntr akak pg kerja...
sepatutnya, akak hntr adik, nie terbalik plak, adik hntr akak...
bile dah ade lesen kereta mcm nie lah jd yer, kena jd driver plak...
sabo je lah..

ape2 pun Zalia terima nie sbgi dugaan n ujian dr ALLAH...
mgkn ade hikmah disebalik semua nie...
walau pun, segala assignment Zalia tertangguh, Zalia dah berkorban untk mama n abah Zalia...
Nie sbgi balasan pengorbanan mereka selama nie...Zalia mampu jge mama n abah walaupun Zalia bnyk tugasan...

Zalia nak mama n abah taw yg Zalia sayang sangt kt mama n abah...
walau ape pun, mama n abah akan Zalia dahulukan...
Zalia akan bt ape jer asalkan mama n abah gembira...
Zalia nak mama n abah bangge ade anak mcm Zalia...
tak gune pun kalau belajar tinggi tp, tak dapat nak gembirakan mereka...

#biarlah kte susah sekarang..utk ibu n bapa kite..jgn mereka dah tak ade baru nak menyesal, so jage lah ibubapa kite sbgi mane mereka menjage kite dr baby sampai sekarang nie dah taw macam2 perkara, sampaikan mereka pun tak tahu perkra yg kite taw...
kite kena jage hati mereka, kerana orang yang dah berumur nie kebanyakan sensitif sikit...
so, hati2 lah bile nak bt sesuatu tu ae...
( pesanan untuk semua dan diri Zalia sendr)




Best regards,

No comments:

Post a Comment