SELAMAT BERPRAKTIKAL PELAJAR IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN UITM SHAH ALAM (AC220)

Aidilfitri 2014


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2014
SALAM SYAWAL 1435H


Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi kelapangan yang ada ni dapatlah Zalia meng'update' entry
dalam blog yang telah sekian lamanya berhabuk,bersawang,berlabah-labah dan segalanya lah..

entry ni menggambarkan aidilfitri yang Zalia sambut tak lah semeriah mana..
sempat ambik gambar sebagai kenangan bersama keluarga di awal syawal..
Alhamdulillah jugak tahun ni dapat beraya bersama buah hati pengarang jantung pisang 
intan berlian emas pertama
di aildilfitri yang ke-5

beraya bersama keluarga ke rumah saudara 
semua tanya 
dah habis 'study' ke?
berapa tahun lagi?
lepas dah habis 'degree' nak sambung lagi ke nak kawin?
kalau sambung 'study' nak sambung ape?master?ACCA?
soalan yang berulang tiap-tiap tahun..
jemu, bosan, meluat, muntah hijau dah 3 tahun menghadap soalan yang sama..

lain pulak kalau beraya rumah saudara yang jauh-jauh
yang semestinya setahun sekali je pergi melainkan ade urusan seri paduka baginda keluarga...haha
soalan yang tak pernah 'expect' pun...
rasa kelakar je bila dengar soalan sedemikian..
sekolah tingkatan berapa dah?
umur berapa ni?
dah habis SPM ke?
La dah degree ke?macam budak sekolah je?
kenapa kecik sangat?comel,macam budak sekolah je tengok....

raya dengan si die pulak orang sibuk menanya
bila lagi ni?
orang mana ni?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kalau ade jodoh, ade lah ae....
doakan lah kami ni ada jodoh,so
boleh lah jemput-menjemput makan jemput-jemput...ehhh salah makan
nasi minyak...hahahahahhaah


5th syawal
first time aidilfitri with him
1st syawal : ala-ala candid foto
kelainan aidilfitri 2014..background sungai dan hutan
idea by Encik Takrun
camera & set up by Ezam
design baju melayu, idea from mama (Rohaidah)
baju perempuan idea masing-masing
semua baju dijahit oleh mama sendiri
over betol lah yang belakang abah tu,excited sangat ke nak bergambar sampai tertutup-tutup mata.
yang lagi sorang tu over sangat,dia sorang je pakai spek mata hitam
pencahayaan semulajadi menyebabkan semua mata sepet seperti orang-orang jepun kauuuuuuuuu...
putih nye saya...bangga sekejap...opsss jangan tertipu, jangan terpedaya, jangan percaya
itu semua propa sahaje
over lighting sebenor nye ae
okay,terserlah sangat kependekan dan kecomelan ku disitu
macam manalah orang tak ingat yang aku ni anak paling bongsu
adik aku lagi tinggi dari aku, ohhh cemano tuuuu
kena makan supplement tinggi ni, tak pun makan
calci yummmmmmm
hehe,mama tak sedia lagi dah disnap
over orang depan aku tu, kau ingat nie pic candid ke ha?????????
with only one kakak ipar
semua pesan 'hp tu hati2,jangan sampai jatuh dalam sungai.nanti ikan yang makan...hahahah'
abg, kakak ipar, mama, abah, kakak, me, adik
selfish selfie with them
abah tu tido ke ape??????
over lah budak yang buat peace tu
selfie with family
baby putih kesayanganku
abaikan tudung yang serabut tu
with kakak and cousin
benci sangat pakai tudung tu
burukkkkkkkkkkkkkk
selfie again, again and again.........
yang belakang sekali tu over sambil makan ketupat
sedap sangat keeeeeeee
smileeeeeee.....
anak dan menantu encik Takrun dan Puan Rohaidah
sekali lagi tudung buat hal...
buruk bebenor jadi yer
amboi sayang nye dekat cik vios tuuuuuuuuuu
abah kesayanganku
mama kesayanganku
norelina zalia
jantung hatiku
selfie with adik
selfie with mama
selfie with abah
me
selfie with sister
no caption
dalam kete pun jadi budak2 ni.....
jadi driver pada 2 budak tu.....

1 comment: